The Who

The Who i Helsingør 25 september 1965

En af de historier der siden jeg startede med at spille altid er blevet ved med at dukke op, er historien om The Who.

Who3
Siden den første gang historien blev fortalt, har jeg haft lyst til at finde frem til ”den sande historie” om dengang The Who gæstede Helsingør.

Koncerten blev afholdt i Folkets Hus lørdag den 25 september 1965. Der optrådte tre orkestre : Moderations, det svenske band Lee Kings og naturligvis The Who.

Den var arrangeret af Poptime og dagen efter, om søndagen den 26. arrangerede nu Almindeligt Poptime, koncert med yderligere tre orkestre, Mocking Birds, Clidows (Københavns mestre 1965) og endnu et svensk band Girls Boys.

Who1
Flemming Stampe var et af øjenvidnerne til denne unikke begivenhed og havde oprindeligt sætlisten fra selvsamme koncert, naturligvis håndskrevet af guitarist Pete Townsend.

Sætlisten er siden blevet overleveret til Per Mejnholt som også var tilstede ved koncerten og han har venligst udlånt Sætliste, Billet (bemærk, prisen sat op fra 4,- kr til 15,- grundet udenlandsk orkester) og Foto fra Helsingør Dagblad, hvorpå det ses at trommeslager Keith Moon benytter det svenske orkester Lee Kings trommesæt.

Who2

Det er så vidt vides den eneste koncert hvor de to bands optrådte på samme plakat, så billedet må sandsynligvis være fra koncerten i Folkets Hus 25 september 1965.

Hvis man genkender sig selv eller andre på fotoet, har øjenvidne beretninger, fotos, lydoptagelser eller anden viden omkring denne legendariske koncert i Helsingør, er man meget velkommen til at skrive.

Tænk hvis vi sammen kunne få samlet puslespillet om ”Dengang The Who spillede i Folkets Hus i Helsingør 25 september 1965”, det ville være fantastisk !

The Who i Helsingør hilsen

Jens Leganger Larsen

3 thoughts on “The Who

  1. Der findes en bog om Who i Danmark: “The Who In Denmark & Norway & Finland”. Der er lidt om Helsingør koncerten. Send evt mail hvis jeg skal sende billeder af siderne.

  2. Jeg var selv til den koncert i Folkets Hus. Kan huske jeg stod oppe på den højre balkon lige over hovederne på dem, og ventede på de skulle smadre deres guitarer. Men det gjorde de ikke. Der røg kun et mikrofon og dens stativ, samt en del trommestikker ud over scenekanten. Det andet skulle holde til koncerten i København. 🙂 Det er stadig min højeste koncertoplevelse i mit liv. 🙂 Udenfor i Søstræde bagefter, kom nogle unge glade nedad strædet oppe fra hjørnet ved Sct. Olaigade med deres autografer i hånden, som The Who delte ud fra en personbil de sad i som skulle køre til hovedkoncerten i København. Jeg spænede derop og fik lige som sidste mand stoppet et papir ind igennem alle sideruder og fik alle 4 autografer, som desværre er væk nu for længe siden. 🙁 Der er ingen tvivl om det er Folkets Hus lille scene, der er på dette billede.

Leave a Reply