The Mocking Birds

POP-gruppen fra Espergærde (Tikøb)

mockingbirds1
Gruppen dannet i 1963 i miljøet omkring Espergærde (Tikøb) Ungdomsskole. Gert Brask havde spillet guitar siden 1957, hvor han havde gået til spil hos musikeren og maleren Helge Jacobsen i Snekkersten. Her havde også Kaj Bendtsen (sang og guitar) og J ørgen Nielsen (bas) gået til spil. De mødtes i ungdomsskolens lokaler og sammen med en skolekammerat Mogens (kaldet Das) Pedersen på trommer begyndte de at øve her og senere på Kajs værelse hjemme i moderens hus i Espergærde. I 1965 udvidedes gruppen med Bendt Christensen på orgel.

Henrik Bengtsen skrev i sin bog: “En rød el-guitar med vibrator” (udgivet 2002): “Gruppen blev dannet af Gert Brask, og den var helt og holdent under hans ledelse. Gert blev i flere omtaler af gruppen betegnet som en af Helsingørområdets bedste guitarister, og han udvalgte gode musikere til sin gruppe. The Mocking Birds deltog 12. December 1964 i Nordsjællandsmesterskabet i pigtråd i Helsingør, hvor gruppen blev nr. 3, og i Ophelia Grand Prix-finalen i sommeren 1965, hvor den ikke blev placeret. Gruppen spillede hovedsagelig lokalt i ungdomsklubbe r og til skoleballer m.v. og dens repertoire var meget blandet. Da organisten kom til fik gruppen en god klangbund. I september 1966 etablerede gruppen egen popklub i Espergærde, Club Mockin’ Birds”. Klubben blev et populært mødested for byens unge, og flere andre lokale grupper var på gæsteoptræden i klubben, der dog måtte lukke i februar 1967 på grund af naboklager. The Mocking Birds vandt en 2. Plads i Nordsjællandsmesterskabet som den mest populære gruppe 15. April 1967 i Industriforeningen i Helsingør. Gruppen blev i al venskabelighed opløst 6. August 1967.”

Gert Brask dannede herefter danseorkesteret, Femtetten, hvor Jørgen, Bendt og Mogens – men ikke Kaj – fortsatte sammen med Gerts far, Hans (Nielsen), på trompet og vibrafon. I starten af 1970’erne spillede han dansemusik i trioen En-To-Tre, nu på h ammond-orgel og senere i en symfonisk rock-gruppe med navn Dreambox. Bendt spillede siden i flere forskellige danseorkestre og har nu i mange år været keyboard-spiller i Helsingør-bandet Humlebierne. The Mocking Birds er gennem årene blevet gendannet flere gange, bl.a. i 1988, hvor de spillede ved Hillerød Biblioteks jubilæum og ved lokale baller. Da Popballerne begyndte i 2002 var gruppen igen med, de første år med Morten Møller Nielsen fra bl. a. Lockings på bas. Senere kom gruppens oprindelige bassist Jørgen igen med, hvorimod trommeslageren Mogens måtte holde op på grund af helbredet. Sangeren og frontfiguren Kaj, der efter en alvorlig ulykke i 1994 har siddet i kørestol, medvirkede ved de otte første af Tresserbandens Popballer i Helsingørhallen og Helsingør Musikteater. Men 2009 måtte gruppen undvære Kajs kraftfulde sang, da helbredet blev for skrøbeligt.

Teksten på denne side bringes efter aftale med Tresserbanden.dk hvor man vil kunne se flere fotos og læse mere.

Leave a Reply