The Blue Stars

Beatles, Stones & Kinks – helt fremme i skoene !

blue-bThe Blue Stars i Hornbæk 1965

Efter sin første gruppe, The Panthers – dannede Poul omkring efteråret 1963 “The Blue Stars”. De øvede dels på et lejet værelse på ‘Borevold’, siden nede i Roklubben v/ Trykkerdammen – men flyttede i sommeren ’64 fast ned i Hr. Jensen’s kælder på Trækbanen 8 – hvor de holdt til lige indtil det hele sluttede 1.april ’66.

De spillede stort set kun lokalt, men utallige er de gange, de har spillet til bal i ‘Strien og Folkets Hus. I deres (nærmest lokal-legendariske) ‘klub’ i kælderen på Trækbanen 8 holdt de i en lang periode fast ‘øve-koncert’ (Søndag eftermiddag), hvor der ofte ku’ ses besøg af op til 100 fans.

I starten bestod The Blue Stars af Jan Petersen (trommer), Morten Møller (bas), Ebbe Devantier (rytmeguitar/sang) og Poul Sørensen (sang/singleguitar). På et tidligt tidspunkt går Morten over til The Lockings (han ville hellere spille Cliff/Shadows) – og så kom Bager-Jørgen ‘Ditter’ til på bas. Det holdt dog heller ikke længe – han blev soldat sommeren/64 – hvorefter Christian Jensen (i hvis kælder vi holdt til) overtog bassen. I april/65 var det Jan’s tur til at være soldat – og så var det de ‘huggede’ Tom ‘Mulle’ Petersen (trommer) fra The Immortals.

Af udenbys aktiviteter kan gruppen kun huske Hornbæk, Gadekjæret/Vejle, Hørsholm – samt en 2.den plads ved en pigtrådskonkurrence i HitHouse/Kbh. ca. 1965. Nå ja, og en gang nede ved Solrød strand, hvor vi havde glemt kassen med alle ledningerne 🙂

I 1964-1965 var gruppen fast tilknyttet Arne Hedegård’s Mørdrup Ungdomsskole, hvor gruppen spillede hver Torsdag aften i klub/fest-lokalet. Der var på væggen malet et bogstavelig talt kæmpe “The Blue Stars” (mindst 10 meter langt!).

Deres epoke sluttede med et kæmpe ‘Stort Afskedsbal’ på Kronborg Havbad den 3/4-66 hvor The Blue Stars naturligvis var hoved-aktøren, men hvor samtlige 9 andre Helsingør-bands deltog i festen – billetterne kostede 6,- kr. incl. garderobe 🙂

Lyt her til The Blue Stars, som spiller 2012-udgaven af et af deres favorit-numre From A Window – næsten som for 48 år siden.

 

Teksten på denne side bringes efter aftale med Tresserbanden.dk hvor man vil kunne se flere fotos og læse mere.

Leave a Reply