Rockens Rødder

Rockens Rødder

Rockens Rødder

Rockens Rødder er aldrig rigtigt dannet – de er bare opstået. Det startede i 1985 da guitarist Trygve Nielsen og guitarist Jimmy Larsen mødtes på aftenskolen hvor de lærte guitar sammen med Johnny fra Tikøb. Repertoiret spændte bredt fra DAD til Everly Brothers. De 3 gæve musikanter valgte at mødes uden for aftenskole regi i Trygves køkken, og siden hos Johnny i Tikøb.

Den gode trio blev enige om, at der manglede noget rytme, hvorfor de i 1987 inviterede trommeslager Jan Erik Nielsen. Så var der pludselig tale om en kvartet. Kvartetten underholdt 2-3 gange til arrangementer i Tikøb Familiehus

Af underlige årsager ville Johny ikke længere øve med os mere, så tilbage til Trygves køkken. I 1988 medbragte Jan Erik bassist Kim Salling, og øvelokalet blev flyttet til Humlebæk Lilleskole. Repertoiret var nu udvidet til også at omfatte Joe Cocker, Roxettes, Gasolin m.m. Et par forsøg på at starte et samarbejde med en sangerinde var ikke umiddelbart succesfuldt. Men det var i denne periode at navnet Rockens Rødder kom til.

Endnu et øvelokaleskift til Trygves hus i Gurre. Repertoire udvidet med Europe og Beatles.

Helsingør lilleskole blev inddraget som øvelokale. Og endnu et øvelokaleskift – denne gang til Trygves kælder på Sydvej. Vi sloges med (rytme og sang) men også tilbagevendende vandskader og indbrud. Byttet var som regel Jan Eriks elektroniske trommer (Mon Trygve, Kim og Jimmy har haft en finger med ?) repertoire nu også med Stones og Sting.

Rockens Rødder spiller i denne periode (1997) på Stengade til kulturnat og i Søstræde teateret til julefrokoster. (ud over en lang række private arrangementer). 10 år går med en række private arrangementer over hele Sjælland samt koncert på Hulerød Kro.

I 2009 valgte bassist Kim at forberede og senere gennemføre en jordomrejse, og Rockens Rødder kom til at mangle en bassist. Trommeslager Jan Erik var træt af at få stjålet sine trommer og valgte at konvertere til bassist Jan Erik. Den ledige plads bag trommerne blev overtaget af trommeslager Yen Chu Ladefoged . Repertoire nu udvidet med både saftig blues, Dolly Parton og kinesiske melodier – men ikke blandet 🙂

I 2011 dukkede Jimmy op med Keyboard-spiller Niels Holger Borrits. Niels var fra starten meget kompatibel med Rockens Rødder til fælles glæde for alle.

2011 var også en milepæl i bandets historie da vi gav den første festival koncert – Helsingør festival i El-værket.

De 5 glade musikere i Rockens Rødder har deltaget i en række andre sammenhænge ved siden af Rockens Rødder. Niels Holger har før trykket tangenter i Onkel Ib’s husorkester, og hans erfaring og input til nye numre er en gave til Rockens Rødder. Yen Chu er tillige en del af Rockbandet ”Sure Sokker” der huserer i Elværket og lægger med sin lange musikalske erfaring både en sikker rytme, men også en god vokal. Yen Chu har tillige været medlem af flere bands i Afrika og spillet musik i Taiwan. Jan Erik har haft gæsteoptræden i Blues bandet Crosstown med sin sax – og dele af Rockens Rødder – nemlig Trygve, Jan Erik og Yen Chu udgør sammen med harpespilleren Henning ”Harpo” det legendariske ”Fætterband”

Nuværende besætning:

Trygve Nielsen, Guitar, mundharpe og sang

Jimmy Larsen, Guitar og sang

Niels Holger Borrits, Keyboard og sang

Jan Erik Nielsen, Bas, Saxofon og sang

Yen Chu Ladefoged, Trommer og sang

 

Facebook

Leave a Reply