Overvægten & Splejsen

(Hip Hop) (Helsingør)

UC Overvægten

UC Overvægten

Rapperen UC (Overvægten) og rapperen og produceren Miki Mik (Splejsen) fra det hedengangne P.A.E.L. crew, udgiver deres gruppes, samt UC’s solo-EP efter lang tids cirkulation i lokalmiljøet. EP’erne ligger nu til download.

Samarbejdet mellem de to Nordsjællandske hiphop-elskere, startede som simpel penge/beat udveksling, men udviklede sig senere positivt til gruppestiftelse,og navngivning, med inspiration fra deres egne vægtklasser og kontraster.

De så begge potentiale i hinandens arbejde, og ville skabe et nyt koncept til en efterhånden død Nordsjællandsk undergrund. Dette mundede ud i udgivelsen “Overvægten & Splejsen – Kystlinjer” –  som blev modtaget og støttet så godt, at de følte muligheden for at sætte Nordsjælland på hiphop-kortet.

Idéen med EP’en havde hele tiden været, at skabe en lokal lyd, men samtidig beholde hiphop-følelsen. Indspilningerne har i en lang periode været bibeholdt venner og familie i nærområdet, men efter stort pres fra sidelinjerne er EP’en nu blevet udgivet til alle.

I kølvandet på “Kystlinjer” gik Miki Mik og UC igang med et nyt projekt, nemlig UC’s solo-EP “Mig & Min Vægt”. Denne blev lavet for at søge væk fra det tidligere lokalorienterede koncept. EP’en bærer præg af mere dunkle og eftertænksomme numre, grundet den hårde periode med mødet med voksenlivet, sygdom, misbrug og ligegyldighed. Denne dunkelhed gjorde det også nemmere for dem at løsrive sig fra rollen, som lokale rappere.

Leave a Reply