Kværn

 

Kværn

Kværn Foto: Tania Desiree Andersen

Kværn var et dansksproget punkband fra Helsingør og omegn. Bandet blev dannet i 2006 og bestod af Bitsch (trommer), Dalle (vokal), Emil (guitar) og Martin (bas). Temaet skulle lugte lidt af puch maxi, snottede næser og springknive.

Kværn spillede debutkoncert i Martins kælderlejlighed på Skydebane Allé. Efter koncerten var der blevet inviteret til værtshustur, men festen nåede aldrig videre end op til overboen, hvor der var totalt kaos – ølsjatter over alt og slagsmål i haven. Til samme fest siges det, at Kværnmedlemmerne stod i en cirkel og målte tissemænd og lavede bandhierakiet herefter, hvilket skulle vise sig nogle år senere at blive fatalt.

Kværns levetid var præget af både masser af fis og ballade, men også enormt meget dårlig stemning. I øvelokalet fik man ret, hvis man var den, der råbte højest. Emil var voldelig og tissede to gange på Martin og hans tøj, mens han sov. Martin var kontrolfreak og ville blandt andet ikke udlevere Kværns myspace password til de andre medlemmer. Dalle dukkede kun op til hver tredje øver og sad til de fleste af dem og gemte sig rigtig pigesur bag sin læderjakke og solbriller (i et mørkt øvelokale). Bitsch løj så vandet drev – fx om at han syg og ikke kunne øve, hvorefter han i stedet tog ud for at stå på skateboard.

I 2009 tog bandet på en tre uger lang Europa tour med De Høje Hæle. Få uger inden tourstart påstod Bitsch pludseligt, at hans kiropraktor havde forbudt ham at tage på tour på grund af hans dårlige ryg. Han skulle træne hver dag, hvis han ikke skulle sidde i kørestol om få år. De Høje Hæles daværende trommeslager Ebber blev hurtigt hijacket, da han alligevel skulle med tour og så blev der øvet intensivt op. Det sidste show på touren var i Tyskland og det blev Kværns sidste.

Efter Europatouren fandt Kværn-medlemmerne ud af, at Bitsch ikke havde trænet sin ryg i løbet af de tre uger. Han havde til gengæld stået en masse på skateboard den sommer.

Kværn udgav i 2006 et demobånd med otte numre på Rabalder Records. Båndet blev lavet i 100 eksemplarer og blev revet væk. I 2009 udgav bandet også en EP på Rabalder Records i 300 eksemplarer

 

funus.dk

MySpace

 

Leave a Reply