Info

Denne side forsøger at samle viden om musiklivet, primært i Helsingør kommune, hovedsageligt rytmisk/elektronisk musik fra starten i 1950´erne til nu.

Biddrag til historien modtages gerne, alle bidrag skal godkendes af webmaster før offentliggørelse.

Vi arbejder frivilligt og ulønnet på projektet og er derfor uafhængige.

jens_01Jens Leganger Larsen (JLL)

Fysioterapeut, Osteopat, Musiker, Tegner. Har spillet i The Earsounds/The Sounds, Delta Lady, Pigwires, Slenderline, The Supporters, The Upsetters, The Point, Lawyers In Love, My Snakeskin Jacket, Innocent Blood, The Law, Deft, Leganger Larsen Combo. Startede med at spille trompet som 9-årig opdagede guitaren som 14-årig.

 

STEN W KJÆRSGAARDSten Kjærsgaard (SK)

Journalist på Nordsjælland, Forfatter, Musiker. Har bl.a. spillet med : Happy Fox, Tjelle, Quintetten, Tordenkalven, Crazy Conrad og De Tunge Drenge, Mr. Joes Ragtime Crew, Southside Stompers, The Original Copycats.

 

 

 

FORMÅLS ERKLÆRING !

Dette er lavet med hjertet og vil forhåbentligt være til gavn for alle musik elskere.
Helsingør har gennem mange år været kendt som en musik by.

Dette kan spores langt tilbage, b.la. til den nok så berømte Diderich Buxtehude (1637-1707), som voksede op i det lille gule hus foran domkirken.

Helsingør har således allerede sat sine fingeraftryk på musikhistorien.

Meeeeen mindre kan også gøre det og den stærke musik tradition har vi gennem lang tid synes kunne være interessant at forsøge kortlægge.

Da vi startede fik vi hurtigt en fornemmelse af hvor stort det var, men blev alligevel overraskede over HVOR mange bands der har været gennem tiden.

En sand Pandoras æske åbnede sig og det har været en fantastisk rejse.

Vi ønsker med dette at være med til at synliggøre, hvor varieret og omfangsrigt musiklivet i Helsingør er og har været igennem mange år og forhåbentligt stadig vil være i fremtiden.
Nogen har sikkert sagt det før. Men ikke deto mindre vil vi sige :
” ALT DETTE FOR KÆRLIGHEDEN TIL MUSIK ”

eller som de siger hinsidan….

” ALL THIS FOR THE LOVE OF MUSIC “

ENJOY !

Kim, Sten & Jens

 

 

Stor tak til Henrik Kofod Sørensen (HKS) For bidrag med tekster og arkivmateriale

Vi arbejder desuden sammen med b.la

tvm

TV-Marineret – En TV station der med beundringsværdig ildhu har optaget og optager koncerter.

 

 

 

bolgenHvis nogen har gammelt materiale som de har svært ved at få overført digitalt er der hjælp at hente. Kulturhuset Bølgen i Ålsgårde har vi talt med og de har gode tilbud og professionelle folk til at hjælpe dig. De tilbyder hjælp til følgende formater.

Lyd: Kasettebånd, Lp, DAT, Spolebånd hvis du selv har maskinen til at afspille båndet med. Stillbilleder: Fotos, Dias, Negativer. Levende billeder: VHS, Hi8, Mini DV.

 

MuseumLogoHelsingør Kommunes Museer har været så venlige at bidrage med både arkiv matriale og harddiskplads til projektet.

 

 

 

KulturVBiblioteket Kulturværftet har været behjælpelige med lån af scanner m.v